Forum

Welcome Guest 

Show/Hide Header

Welcome Guest, posting in this forum requires registration.

Pages: [1]
Author Topic: Medic dentist in Romania
cmdbadmin
Administrator
Posts: 9
Permalink
Post Medic dentist in Romania
on: August 5, 2013, 14:22
Quote

MEDIC DENTIST IN ROMANIA
Presupun ca toata lumea cunoaste deja clipurile publicitare ale companiilor multinationale producatoare de pasta de dinti si mijloace de intretinere si igienizare a dentitiei, cum ar fi Colgate, Sensidyne, Oral B, etc.
Presupun ca toata lumea remarca rafturile tixite cu aceste produse din supermarket-uri si banner-ele ce acopera suprafete importante in zonele circulate.
De asemenea, presupun ca toti colegii au remarcat cum aceste companii se folosesc de numele nostru in campaniile lor agresive de promovare a produselor cum ar fi de exemplu:
MEDICII DENTISTI DIN ROMANIA RECOMANDA COLGATE.
Desi eu, ca si multi alti colegi, nu recomand Colgate si nici o alta marca de pasta de dinti.
Pentru ca, in primul rind, nu este de demnitatea si prestanta mea, si cred ca a nici unui medic, de a insufleti comertul, iar in al doilea rind nu detine nici un produs vreo formula miraculoasa care sa il departajeze net calitativ de restul produselor de pe piata.
Dupa regulile pietei libere, folosirea numelui nostru pentru promovarea produselor, fara acordul nostru consimtit printrun contract cu clauze foarte clare, constituie un grav abuz ce trebuie sanctionat.
Daca reprezentantul nostru, si aparatorul prestantei si demnitatii profesiei de medic dentist,
si anume Colegiul Medicilor Dentisti din Romania, nu sesizeaza folosirea abuziva a numelui nostru si nu adopta masuri, breasla noastra va continua la fel ca in ultimii 15 ani sa fie prejudiciata moral si material.
Numai din comisionul perceput pentru folosirea numelui nostru probabil ca am putea avea un sediu al Colegiului medicilor dentisti de dimensiunile sediului Guvernului Romaniei, sau cotizatia noastra de membru probabil ar fi de 1 leu lunar !?
Oricum este discreditant si aproape umilitor, dupa parerea mea, sa devenim reprezentanti si promotori ai diverselor produse comerciale, chiar cu destinatie medicala.
Multi dintre noi, intelegind gresit, apar chiar cu mindrie la "taraba" acestor comercianti considerind ca astfel le va creste renumele si popularitatea, atragind eventual si mai multi pacienti.
Total gresit!
Rog toti colegii ce vor citi acest articol sa participe cu o parere la dezbaterea ce intentioneaza sa prezerve calitatea si statutul de MEDIC.

Post preluat din arhiva utilizator : Chr.

Pages: [1]