Colegiul Medicilor s-a alaturat Coalitiei profesionistilor din Sistemul de Sanatate

  • Stiri
  • 2019-10-07 15:55:52

Fara a sta prea mult pe ganduri, Colegiul Medicilor Dambovita s-a alaturat Coalitiei profesionistilor din sistemul de sanatate.

Reprezentanti alesi din fiecare ramura a  sistemului medical local s-au intrunit, pentru a prezenta lista revendicarilor stabilite la nivel national. Nemultumiti de prevederile proiectului-pilot de schimbare a statutului spitalelor , propus de Ministerul Sanatatii, angajatii din sanatate se opun cu vehementa aprobarii acestuia.Impulsionanti de modificarile dezavantajoase propuse de ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, in noul proiect pilot, reprezentantii colegiului de medici Dambovita creeaza front comun cu coalitia profesionistilor din sistemul de sanatate national, promovand astfel aspectele ce ar putea stabili o ordine in sistemul sanitar.

Principalele revendicari comune pe care le-au exprimat reprezentantii coalitiei Dambovita au scopul de a imbunatati calitatea serviciilor sanitare cat si de a stimula personalul medical.

Mai mult, Presedintele Federaţiei Sanitas la nivelul judetului Dambovita, Claudiu Barbu, a mentionat ca, daca revendicarile comune ale Coalitiei profesioniştilor din sistemul de sanatate nu vor fi solutionate, in luna noiembrie se va intra in greva generala.